Home BloggAtt få en god natts sömn

Att få en god natts sömn

Alla förtjänar vi att få sova gott. Att sova dåligt kan påverka oss på en rad olika sätt, och det behövs nog inte sägas att alla är negativa i en eller annan utsträckning. Men en god natts sömn är inte alltid det enklaste att få, och ibland är det inte så enkelt att sätta fingret på varför.Sömnsvårigheter är inte ovanligt och det kan bero på flera anledningar. Här följer några rekommenderade saker man kan prova om man har svårt att sova på nätterna eller sover dåligt.

Byta ut sängen

Har man svårt att somna, vaknar upp under natten och kanske till och med har ont när man vaknar upp är det möjligt att det faktiskt är sängen som är boven i dramat. Att byta ut sängen är då värt att göra snarast möjligt. Butiken Sängjätten har ett löpande erbjudande där man kan köpa en säng och få en ny om tio år, för samma pris eller billigare helt gratis.

Minska stress

Stress är något som ofta kopplas samman med sömnsvårigheter och känner man sig ofta stressad kan detta absolut vara en källan eller åtminstone en betydelsefull del av problemet. Att minska stressen i sitt liv kan dock vara en utmaning för många och det finns en mängd olika tips man kan försöka sig på. Några av dessa kan man hitta på sajten Doktorn. Har man svårt att göra detta på egen hand kan man prova vända sig till en kurator eller terapeut. De kan hjälpa en att utveckla mentala verktyg för att bättre hantera olika typer av situationer.

Regelbunden motion

Att få röra på kroppen regelbundet leder till bättre sömn för många. Och som bonus kommer man även må bättre på många sätt och vis. Folk som motionerar regelbundet blir oftare naturligt trött på kvällen, vilket betyder att man inte behöver ligga och försöka sova, utan bara kan somna för att man är trött. Dock är det rekommenderat att inte ägna sig åt fysiska aktiviteter strax innan man ska lägga sig. En till två timmar innan sängdags bör man ta det lugnt och låta kroppen varva ned. För somliga hjälper det att ta ett varmt bad innan.