Home BloggPlanera badrumsrenoveringen

Planera badrumsrenoveringen

Badrummet är ett rum man ofta hittar högt upp på listan av rum folk gärna skulle vilja göra om på ett sätt eller annat. Men det är också en rum som kräver en hel del arbete när det ska renoveras och det gäller att inte rusa in i projektet utan att ha klart för sig vad som måste göras. Börja med att bestämma en budget för renoveringen. Utan en budget är det lätt hänt att få sig några otrevliga överraskningar vad gäller det slutgiltiga priset.

Sätt en gräns för hur mycket allt max får kosta och börja sedan titta på allt som kommer behövas köpas. Att fastna för någon inredningsdetalj bara för att sedan inse att den är på tok för dyr är inte en rolig upplevelse. Börja sedan titta runt i butiker som mer eller mindre har allt som behövs för att göra om badrummet. Ju fler butiker man måste köpa från desto fler fraktkostnader tillkommer också. Försök räkna på hur många timmars arbete varje steg kommer att ta. Detta är inte alltid så enkelt att uppskatta. Speciellt om man behöver tackla moment för första gången.

Men det behöver heller inte vara exakt. Att bara få en grov uppfattningen om tiden man behöver spendera på att göra rummet färdigt kan vara väldigt tacksamt. Tänk sedan på hur många timmar per vecka som kan läggas ned på arbetet. Det kan vara farligt att överskatta denna siffra. Många renoverare har blivit utbränd på att försöka tackla allt för stora projekt på för kort tid. Resultatet kan då lätt bli slarv och i något som badrum kan det innebära större risk för vattenskador i framtiden.

Sedan är det dags att se till att man har all den utrustning som behövs för att få jobbet gjort. Är det något som saknas behöver man köpa, hyra eller låna. Försök att ha framförhållning på detta så att om något behöver skaffas kan man ha det på plats när det är dags.