Home BloggInredningsmissar i vardagsrummet

Inredningsmissar i vardagsrummet

Vardagsrummet är rummet vi spenderar mest av vår vakna tid när vi är hemma. Att tänka till lite extra när man ska inreda vardagsrummet är därför ingen dum idé. Nedan följer några vanliga misstag vid vardagsrumsinredningen och hur man undviker dem.

Inte tillräckligt med lampor

Vardagsrummet är ett rum för många olika aktiviteter och behöver därför en flexibel belysningslösning. Beroende på storleken och utformningen bör rummet ha mellan 5-10 ljuspunkter. Får man inte ihop så många när man räknar hemma kan det vara dags att titta på att utöka detta. Se gärna till  att ha lampor på flera olika höjder för att skapa en härlig ljussättning.

Fel storlek på soffan

Soffan är utan tvekan den viktigaste möbeln i vardagsrummet och den ska inte bara passa in med inredningen utan även i utrymmet. En enkel måttstock man kan använda sig av är att den bör vara omkring två tredjedelar av väggens längd. Men Utformningen av rummet kan självfallet spela en viktig roll i detta ibland och storleken kan då behövas justeras något.

Lågt placerade gardiner

I vardagsrummet om något rum vill man ofta att det ska kännas luftigt och öppet. Ett sätt att ge denna känsla är faktiskt att placera gardinstången så högt upp mot taket som möjligt och inte bara direkt ovanför fönstret, som annars är så vanligt.

För lite färg

Det ljusa och stilrena rummet är något av en trend idag. Och även om detta många gånger kan vara riktigt snyggt gäller det att inte gå till överstyr av misstag. Även om man bara satsar på en eller annan accentfärg kan detta verkligen hjälpa till att lyfta upp inredningen i vardagsrummet.