Home BloggFixa till i olika rum

Fixa till i olika rum

Känns rummen i din bostad lite tråkiga? Börjar golv eller tapeter bli lite slitna? Då är det dags för en uppsnyggning. Är du en händig person kan du göra en hel del själv. Beroende på vilket rum som behöver fixas till behöver det heller inte bli så dyrt.

Sovrum/Vardagsrum

Att fixa till i ett sovrum eller vardagsrum är något de flesta kan göra själva. Vad som brukar behövas är målning, tapetsering och kanske ett nytt golv. Att tapetsera är inte så svårt. Väljer du att måla är det ännu enklare, allt du behöver göra är att täcka noga och att måla i rätt ordning.

Kök

Att fixa till ett kök själv är knepigare. Handlar det bara om att snygga upp köket, måla väggar och innertak eller byta luckor kan du göra det själv. Om dina planer för köket också innefattar dragning av el och VVS är det bättre att anlita hantverkare.

Badrum

Rummet som är allra svårast att fixa till själv är badrummet. Här handlar det mycket om VVS och om tätskikt. Skall du fixa till ett badrum bör du anlita hantverkare. Det finns dock saker du kan göra själv, att välja kakel och klinker är en av dessa saker.