Home BloggAtt välja rätt hundfoder
Att välja rätt hundfoder

Att välja rätt hundfoder

Det finns ett stort utbud av olika hundfoder på marknaden. Att som hundägare veta vilket man ska välja kan därför vara svårt. När du läst artikeln och vet vilket foder du är ute efter kan du beställa online.

Högt köttinnehåll

Att välja produkter som innehåller mycket kött är viktigt. Precis som med mat för människor finns det många märken som fyller ut mycket av innehållet med vatten och andra tillsatser. För lågt köttinnehåll kan till exempel göra att hunden inte får i sig allt protein den behöver.

Håll koll på avföring

Precis som för oss människor kan det finnas olika produkter som inte passar just din hund. Om hunden alltid är lös eller hård i magen är det i de allra flesta fall fodret som ligger bakom. Att hålla koll på avföringen och testa sig fram tills man hittar det som passar är därför att rekommendera.

Rätt priser

Man vill såklart att fodret ska ha ett bra pris. Men man ska ha med sig att ett näringsfattigt och billigt foder kan leda till att hunden blir sjuk eller orkeslös. Att jämföra priser är alltså helt okej, så länge man inte tummar på kvaliteten.