Home InredningInreda i hallen

Inreda i hallen

Hallen är det första man ser när man kliver in i ett hus och lämnar därför även bland de första intrycken, ändå så glöms hallen ofta bort när man inreder sitt hem. Därför är det viktigt att hallen känns inbjudande. Vi tänkte tipsa lite om vad du kan göra för att ge hallen ett lyft!

Förvaring

En av de allra viktigaste sakerna i hallen är just förvaring. Är man många familjen så kan det ibland kännas som att det finns oändligt med kläder och att det inte finns nog med plats. Därför är det viktigt att man faktiskt tänker igenom förvaringen och ser över vilket behov man har. Man bör se till att det finns gott om lådor och hyllor för kläder, vantar, mössor och skor. Är man många i familjen så är ett bra tips att märka lådor och låta alla ha sin egen låda, på så sätt blir det mycket enklare att hålla koll på sina saker. Nästa sak man bör tänka på är att ha en bra avlastningsyta för till exempel nycklar och plånböcker.

Städning

Eftersom att hallen är det första rummet i huset så är det svårt att undvika att man tar med sig en del av det rådande vädret utomhus. Tyvärr så är det inte alltid bra väder och det resulterar ibland i att man drar med sig mer smuts in i hallen. Det man kan göra för att underlätta för sig själv är att välja ett bra golv i hallen. Ett bra golv ska vara tåligt, så du slipper repor och enkelt kan torka av det. Förutom golvet så bör du även tänka på att ha en bra dörrmatta som kan fånga upp allt som skorna tenderar att dra in.

Ljus

Att ha otillräcklig belysning i hallen är faktiskt ett av de vanligaste misstagen som många gör. Att hallen är för mörk är varken funktionellt eller inbjudande. Därför bör man även tänka lite extra när man ska köpa belysning. Förutom att du ska kunna se vad du gör så kan ljuset även få din hall att se bättre ut. Beroende på vilket ljus man väljer så kan det faktiskt få din hall att se större ut! Lycka till!