Home BloggByta golv i ett rum

Byta golv i ett rum

Att byta ut golvet är ett ordentligt åtagande. Den som är lite händig kan ofta göra jobbet själv. Men det kommer fortfarande bero mycket på vilket typ av golv det handlar om. Idag kan man välja mellan många olika sorters golv och det är inte alltid så lätt att veta vilket som passar bäst.

Behövs det verkligen bytas?

Innan man ger sig ut och letar upp ett nytt golv är det klokt att fråga sig om ett golvbyte faktiskt är nödvändigt. Är det exempelvis ett trägolv som ligger i rummet just nu finns kanske möjligheten att golvet kan slipas istället. Detta är något som kan få det att se helt nytt ut. Andra gånger kan trägolv oljas för att ge det en ny, djupare ton.

Vilket golv passar bäst?

Är man fortfarande fast besluten om att golvet ska bytas gäller det att tänka på vilket golv man ska välja. Ett säkert alternativ är ofta att lägga samma sorts golv igen. Men är man ute efter att skapa en ny stil i rummet kanske man vill titta på andra alternativ. Alla golv har sina för- och nackdelar. Att välja ett där fördelarna väger tyngre än nackdelarna är något man alltid vill göra.

Göra det själv eller anlita golvläggare?

Beroende på vilket sorts golv man valt kan det vara något även en oerfaren kan sköta själv med bara några enkla tips. Vissa golv är så pass tunna kan till och med läggas ovanpå ett existerande golv. Andra golv måste dock läggas av en fackman som vet precis vad de håller på med. Läs mer om de olika golvtyperna för att ta reda på vad det är som gäller.