Home BloggInred hemmet med belysning

Inred hemmet med belysning

I våra hem så är vi beroende av belysning på olika sätt. Att inreda hemmet med belysning i åtanke redan från början är till stor fördel. Om ni håller på att renovera ert hem så tänk på var vi vill att uttag och annan elektrisk utrustning ska vara. Om ni vet med er att soffan ska stå på ett visst ställe så kan det finnas anledning att sätta uttag just där för en bordslampa eller annat som behöver ström.Många gånger så när man funderar på inredning så är det möbler man tänker på i första hand. Men man får inte glömma belysningen i våra rum. Med rätt ljussättning så kommer rummen att bli något helt annat. Man ska både tänka funktionellt men också harmoni. Det ska kännas stilfullt och gärna exklusivt. Det finns mycket fint att välja bland i butiker på nätet och du kan i lugn och ro luta dig tillbaka för att hitta den där lampan som skulle passa perfekt i ditt vardagsrum eller i något annat rum för den delen.Här följer tre tips hur du bör tänka med belysning i hemmet:

  1. Ett bra allmänljus kan ge en väldigt bra grund till allt. Se till att den ljuskälla som väljs för allmän belysning sprider så mycket ljus som möjligt i rummet.
  2. Se till att ha fler ljuspunkter i ett rum. Även om man har en mäktig taklampa som lyser hur bra som helst så kan ljuset begränsas av vinklar och vrår.
  3. Så kallade uplights på en vägg kan ge fin effekt uppåt. Om man har hög takhöjd så kan detta ge fin effekt.

Vi hoppas att ni hittade något som kan hjälpa er med att inreda med belysning. Lycka till!